Rondrit door Andocs

rondrit-AndocsWil je ons dorpje Andocs op een traditionele en originele manier ontdekken? Dat kan. Op aanvraag regelen wij voor onze gasten een rondrit met paard en platte kar van Németsürü tot Andocs. De rondrit moet minimaal twee dagen van tevoren gereserveerd worden. De prijs is 15 euro per aangevangen uur.

Aquarium

aquarium-zamardiIn het zee-aquarium van Zamárdi kan je in 16 verschillende aquaria de dieren uit de zee bekijken. Er zijn onder anderen morenen, zeesterren, kreeften en diverse vissoorten te bekijken. Verder vind je er ook verschillende soorten koraal. Vanaf 15 juni is het zee-aquarium open van 10u tot 12u30 en van 16u to 19u. In groep is het mogelijk om een afspraak te maken buiten deze uren.

Ezelboerderij

Ezelboerderij in ViszOp zo een 15 km van Andocs vandaan bevindt zich de enige ezelboerderij van Hongarije, in het kleine plaatsje Visz . In totaal zijn er ongeveer 20 dieren op de boerderij. Je kan er een ritje maken op de ezel voor 1000 forint per kwartier of in een kar achter de ezel en dan kost een ritje 500 forint per kwartier. De meeste dieren zijn tam en komen al snel naar je toe, dus je kan de dieren ook aaien. Verder is er een restaurant en een hotel ter plaatsen.

Een bezoekje aan deze ezelboerderij kan je makkelijk combineren met een bezoek aan een van de steden aan de zuidoever van het Balatonmeer.

Tapolca

Grotten in TapolnaHet stadje Tapolca ligt een 8-tal km het binnenland in van het Balatonmeer en 28 km ten noordoosten van Keszthely en 11 km ten noorden van Badacsony. Tapolca was vroeger bekend om zijn onderaardse grotten.

De belangrijkste grot was de in 1902 toevallig ontdekte, 340 meter lange Tavas-Barlang (Vijvergrot), met een ondergronds meer. Deze grot is nu gesloten en valt helaas niet meer te bezichtigen. Wel kan je een andere grot bezoeken namelijk de Tapolcai-tavasbarlang - een grot waar jezelf met de boot in rond gaat. Het heeft nauwe doorgangen en bij goed kijken is er soms vis te zien. Het varen duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Kaland park

KalandparkHou je van avontuur en ben je wel in voor een uitdaging? Breng dan zeker eens een bezoek aan het avonturenpark Kaland in Zamardi. Je bent ongeveer drie uur bezig om de meer dan 150 obstakels, verdeeld over drie parcours, te overwinnen.Klimmen, klauteren, glijden, kruipen ... je komt het allemaal tegen tijdens het avontuur. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden om je te vermaken zoals bootjes op het water, maar deze zitten niet in de toegangsprijs inbegrepen en dien je dus nog apart te betalen.

Quad rijden

quad rijden - restaurant platánOp een klein half uurtje rijden bij ons vandaan kan je quads huren bij het restaurantje Platán. Je vindt dit restaurantje op de weg van Siófok naar Szekszárd. Er zijn twee mogelijkheden. Je kan er voor kiezen om blokken van 10 minuten te rijden op het grondstuk van het restaurant, maar het is ook mogelijk om een leuke quadtour te doen van een uur in de nabije bosrijke omgeving. De tocht is onder begeleiding en kan vanaf mininum 2 personen.

Aanmelden via het restaurant op telefoonnumer +36-30/410-2434